УРЕЂЕЊЕ НАСЕЉА МИЛКА ПРОТИЋ И ЛЕДЕНА СТЕНА
30.07.2010
Асфалтирање улица, мобилијари за најмлађе становнике Палилуле, нове парковне површине, информативна сигнализација на трговима, само су неки од садржаја који ових летњих месеци оплемењују квалитет живота становника у овој нишкој општини.У насељу „Милка Протић“ предат је на употребу мобилијар за децу, који је Градска општина Палилула опремила уз финансијску подршку Филијале „ЕРСТЕ“ банке у Нишу. Овим поводом насеље су обишли Милан Ђурђевић, председник Скупштине, Милош Стојковић и Бобан Микић, чланови Већа Општине, Славољуб Савић, помоћник начелника општинске Управе и госпођа Љиљана Илић, директорка Филијале „ЕРСТЕ“ банке у Нишу.

У сусрету са новинарима и представницима Савета грађана, разговарало се о остваривању програма интеграције са локалном заједницом, овом пројекту и другим активностима на уређењу инфраструктуре у насељима. Оливер Пауновић, члан Савета грађана месне канцеларије „Милка Протић“ захвалио је руководству општине на протеклој сарадњи и подршци у асфалтирању–реконструкцији улица у овом насељу. Становник насеља Аца Кукић, замолио је представнике општинских власти да помогну у решавању и других еколошких проблема као што је загађење ваздуха изазвано димњаком мотела „Делиград“, који се налази у средишту насеља. Било је неколико упућених петиција грађана овој установи али повратних информација, по речима Аце Кукића, није било.

Градска општина Палилула у својој Стратегији развоја даје посебан приоритет активностима на побољшању квалитета живота становника у насељима, како у граду тако и на селу-подсетио је Милан Ђурђевић, председник Скупштине општине. Сагледавање стања на терену, решавање проблема и сусрет са грађанима је постала добра пракса у раду руководства ове организације локалне самоуправе Града Ниша.

У оквиру програма уређења међублоковског простора и саобраћајница у насељима Градске општине Палилула, крајем ове недеље је постављен и мобилијар у улици „Бубањски хероји“ од броја 2-4 као и отпочели су грађевински радови за асфалтирање „Ћурлинске улице“, једне од пет улица које су у овогодишњем градском инвестиционом програму, у МИН-овом насељу на Леденој стени.

По завршетку конференције за новинаре, представницима медија је промовисана и саобраћајна сигнализација - информативни лед дисплеј, постављен на кружном току у насељу Ледена стена (из оба правца) који обавештава грађане-путнике о тренутној температури, датуму, времену, раду центра ИНФО 48 Градске општине Палилула.